ICC:s globala styrelse har idag utsett John Denton till ny generalsekreterare. John Denton kommer från en position som VD på den australienska advokatbyrån Corrs Chambers Westgarth och har sedan 2016 varit förste vice ordförande i ICC. Han är expert och rådgivare inom bl.a. internationell handel och investeringar samt infrastruktur. John efterträder nuvarande generalsekreterare John Danilovich när hans kontrakt går ut, senare i vår.

John Denton:

”Vid en tid då populism och protektionism utgör stora hot, är det viktigare än någonsin för näringslivet att ha en plats vid bordet när det kommer till att utforma globala policys. ICC har en unik roll att spela för att synpunkter och erfarenheter från det globala näringslivet blir lyssnade till i globala forum – från FN till G20. ”

Vid samma möte har styrelsen valt Unilevers VD Paul Polman till ny förste vice ordförande. Paul Polman kommer den 1 juli i år att efterträda Sunil Bharti Mittal som ordförande för ICC.

Paul Polman:

”Jag ser verkligen fram emot att ta över ICC:s ordförandeskap. Som världens största näringslivsorganisation spelar ICC en central roll i att vara en röst för den privata sektorn och att hjälpa företag att ansvarsfullt och smidigt anpassa sig till pågående och växande globala utmaningar, och att driva utvecklingen mot FN:s hållbarhetsmål.”