Den 1 april kunde ICC Sverige, efter några år av digitala möten, äntligen bjuda in till det traditionsenliga årsmötesformatet med efterföljande högnivåseminarium och lunch på Grand Hôtel.

På temat ”The Swedish Trade Trilemma and What To Do About It”, erbjöd huvudtalare Arancha Gonzalez Laya, dekanus på Paris School of International Affairs, Sciences Po, intressanta reflektioner kring de handelspolitiska utmaningar som Sverige och Europa står inför, och vad som bör göras för att växla till en mer positiv utveckling framgent. Efter huvudanförandet följde en paneldiskussion mellan González Laya och Carl-Henric Svanberg, ordförande Volvo Group, modererad av Cecilia Malmström, senior fellow, Peterson Institute for International Economics.

I samband med högnivåseminariet delade H.M. Konungen ut ICC:s förtjänstmedalj postumt till Erik Belfrage (1946–2020). Motiveringen betonade bland annat att Erik ”med en brinnande passion för att frihandel är den starkaste garanten och drivkraften för fred arbetat för att främja en öppen ekonomi, och för att förbättra företags möjligheter att göra hållbara internationella affärer”. Läs hela motiveringen i vårt pressrum >>>

Läs mer i Dagens industri >>>, och se bilder från evenemanget på vårt Flickr-konto >>>