När årets upplaga av Corporate Startup Awards igår gick av stapeln var ABB ett av 25 företag som utsetts till en s.k. Corporate Startup Star.

Samarbeten mellan etablerade bolag och startups, om de genomförs på ett bra sätt, kan skapa stor nytta för alla involverade. Nystartade företag kan få tillgång till resurser och marknadsinsikter som kan hjälpa dem att skala upp, samtidigt som mer etablerade företag får tillgång till nya innovationer såväl som mer subtila fördelar som kulturell förändring. Men det kan vara svårt att genomföra sådana samarbeten. Därför har ICC och Mind the Bridge infört Corporate Startup Awards för att lyckade exempel ska erkännas som vägledande och kunna inspirera till fler partnerskap av den här typen.

Inför prisutdelningen deltog Malin Carlström, Head of Ventures, ABB i en intervju. Hon berättade bland annat att ABB sedan 2016 haft en enhet som arbetar med innovation och samarbeten, med fokus på att identifiera och attrahera startups som vill skala upp och som vill samarbeta med ABB. Sedan gruppen bildades har man lockat samarbetspartners från hela världen, och man planerar nu att arrangera ett hackathon där deltagande startups ska försöka lösa tre olika utmaningar åt ABB.

Grattis ABB! 👏🏼