RAPPORTLANSERING

Så skyddar vi kritisk infrastruktur och samhällsviktiga tjänster mot det växande cyberhotet

I ett nytt policypapper från vår globala kommission Digital Economy utforskar vi hur cybersäkerheten för kritisk infrastruktur och deras leveranskedjor kan stärkas. 

I takt med att cyberhot blir alltmer sofistikerade och inträngande är ett effektivt cyberskydd inte bara en teknologisk nödvändighet utan även ett grundläggande behov för ett fungerande samhälle. Att upprätthålla cybersäkerheten i kritisk infrastruktur och samhällsviktiga tjänster är idag avgörande för att basala funktioner som energi- och vattenförsörjning, sjukvård och transporter ska fungera smidigt. En attack som stör dessa funktioner orsakar kaos, kan utgöra en fara för liv och skadar den ekonomiska utvecklingen. Samtidigt hindras cybersäkerhetsarbetet alltför ofta av begränsade resurser, komplexa leveranskedjor och brist på gemensamma definitioner som försvårar samarbete och koordinering.

I rapporten presenterar vi konkreta rekommendationer för hur privat och offentlig sektor kan samverka för att på internationell nivå säkerställa ett harmoniserat och övergripande skydd för kritisk infrastruktur.

Ladda ner rapporten här: Protecting the cybersecurity of critical infrastructures and their supply chains